Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarets Efterretningstjeneste skulle overvåge andre end Syrien-krigere

Et lovudkast fra Forsvarsministeriet viser, at regeringens hensigt reelt har været at spionere mod en bredere skare end dem, der kæmper i Syrien og Irak eller træner blandt militante ekstremister.

Selv om regeringen har sagt, at den med sin terrorpakke vil give Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) lov til målrettet at overvåge danske foreign fighters, når de opholder sig i udlandet, har hensigten været at spionere mod en bredere skare end dem, der kæmper i Syrien og Irak eller træner blandt militante ekstremister. Det viser et lovudkast fra Forsvarsministeriet ifølge Politiken.

Ministeriet skriver, at spiontjenesten også skal have adgang til at overvåge personer, der faciliterer andres deltagelse i aktiviteter, der kan indebære en trussel mod Danmark eller danske interesser.

Men de brede og uklare formuleringer i lovgivningen vækker bekymring blandt juridiske eksperter.

Regeringen lægger tilsyneladende op til, at man som dansk statsborger risikerer at blive overvåget af FE i udlandet ved at tilkendegive sympati for en ekstremistisk gruppe på eksempelvis Facebook.

»Det er problematisk, at man ikke har defineret det her skarpere, og det kommer nemt til at tangere tankepoliti,« siger lektor i offentlig ret Pernille Boye Koch til avisen.

Hverken forsvarsminister Nicolai Wammen (S) eller FE ønsker at kommentere sagen, da arbejdet med lovforslaget fortsat pågår, skriver Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.