Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarere: Hashsag skal sendes tilbage til byretten

Ankesag mod 11 personer skal efter alt at dømme starte forfra i landsretten. Men forsvarere er ikke tilfredse

Ankesag mod 11 personer skal efter alt at dømme starte forfra i landsretten. Men forsvarere er ikke tilfredse
Ankesag mod 11 personer skal efter alt at dømme starte forfra i landsretten. Men forsvarere er ikke tilfredse

Østre Landsrets 3. afdeling har tilkendegivet, at den vil erklære sig inhabil i en ankesag mod 11 personer, der i byretten blev dømt for omfattende hashhandel i Christiania.

Det skyldes, at en anklager har instrueret politividner i, hvad de skulle forklare i retten, og det betyder, at sagen efter 15 retsmøder skal starte forfra med en ny dommer i landsretten.

Sagen blev afbrudt, da det kom frem, at anklageren havde sendt flere mails til tre politividner med instrukser om, hvad de skulle forklare i retten.

I en mail med overskriften »De gode svar« skrev hun blandt andet: »Udpeg S. (ham med hunden i Pusher Street)«.

Landsdommer Anne Birgitte Fisker »fatter ikke en bjælde«, og advokaterne Bjørn Elmquist og Lise Holten stiller »de dummeste spørgsmål«, skrev hun i en anden mail.

»Det er en fornuftig beslutning og ret forudsigeligt, siger advokat Jan Schneider, der er en af forsvarerne i sagen, om landsrettens tilkendegivelse.«

»Men beslutningen kunne måske være truffet noget tidligere. Da det kom frem, at hun også havde bagtalt både forsvarerne og dommeren, burde landsretten have besluttet, at sagen skulle behandles af en anden dommer.«

Jan Schneider mener ikke, at det er godt nok, at sagen starter forfra i landsretten.

»Min påstand er, at sagen skal hjemvises til byretten. Den ser jo bevismæssigt helt forskellig ud i dag,« siger han.

Dermed er han på linje med Kim Bagger, der også er forsvarer i sagen.

»Det er en vidtgående og usædvanlig beslutning, landsretten har taget. Men det var også det, der som minimum måtte ske,« siger han.

Han vil også kræve, at sagen starter helt forfra i byretten.

»Min påstand vil så være, at de pågældende politiagenter slet ikke kan bruges som bevis i sagen.«

Landsretten har sendt sin tilkendegivelse til forsvarerne og anklagemyndigheden, der har til 16. marts til at svare på, om de vil acceptere, at sagen starter forfra.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.