Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarer kræver sexkrænkede som vidner i retten

Forsvareren til tiltalte for deling af krænkende video vil vide, hvad de filmede mente, videoen skulle bruges til.

Arkivfoto. Nu risikerer de to krænkede at skulle vidne i retssager mod en af dem, der har delt videoen, i den såkaldte Umbrella-sag.
Arkivfoto. Nu risikerer de to krænkede at skulle vidne i retssager mod en af dem, der har delt videoen, i den såkaldte Umbrella-sag.

København. De er blevet krænket på det groveste. Over 5000 gange er en video af en 15-årig pige og dreng med groft seksuelt indhold blevet delt mellem fremmede via Facebook.

Ni prøvesager har kørt i byretten, og ankesagerne er nået til landsretten. Nu risikerer de to krænkede at skulle vidne i retssager mod en af dem, der har delt videoen, i den såkaldte Umbrella-sag, skriver Politiken lørdag.

»De forurettede har ikke været afhørt i retten, så vi ved ikke, om de har givet samtykke - det vil vi gerne høre fra hestens egen mund. Det kan godt være, politiet har opfattelsen, at de ikke har givet samtykke, men i et retssamfund som det danske er det ikke nok.«

»Det skal frem i retten, om politiets opfattelse er rigtig eller forkert, siger en af de tiltaltes forsvarsadvokat,« Michael Bjørn Hansen, til Politiken.

Hans klients sag skal for Østre Landsret om et par uger.

Ifølge forsvareren er der ingen tvivl om, at de unge har vidst, at de blev filmet og havde givet samtykke til det. Derfor mener han, at de to må have vidst, at videoen kunne blive delt.

Der er vel forskel på at give samtykke til at blive filmet og så til, at videoen skal deles med over 5000 mennesker?

»Det er jeg fuldkommen klar over, men de må jo så forklare, hvem det skulle fordeles til, og hvilke overvejelser de har gjort. Det kunne være interessant at høre, hvad formålet var med, at der skulle optages billeder af de scener. Der har de et forklaringsproblem,« siger Michael Bjørn Hansen til Politiken.

Landsretten har givet forsvareren afslag på ønsket om at bringe de to medvirkende i videoen ind som vidner. Han vil nu have Højesteret til at vurdere sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.