Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarer kræver forbud mod nye beviser i Kundbysagen

Sedler fundet i Kundbypigens sko og celle kan blive en del af ekstraordinær bevisførelse i terrorsag.

Arkivfoto. Retten i Holbæk. Forsvareradvokat Mette Grith Stage. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2017)
Arkivfoto. Retten i Holbæk. Forsvareradvokat Mette Grith Stage. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2017)

Forsvarer Mette Grith Stage har mandag bedt Østre Landsret om at forbyde, at anklagemyndigheden får lov til at genoptage bevisførelsen i Kundbysagen.

Helt ekstraordinært tillod Retten i Holbæk i sidste uge de nye beviser, selv om bevisførelsen egentlig er slut.

Det skete, da de nye beviser ifølge retten kan have betydning for dommere og nævningers afgørelse af skyldsspørgsmålet.

Som udgangspunkt kan en sådan beslutning ikke kæres til landsretten, men ifølge Grith Stage er spørgsmålet så vigtigt, at hun håber på en undtagelse.

»Gennem årene er der skabt en retspraksis, hvor landsretten alligevel ser på sager, hvis de mener, det er af fundamental betydning,« siger advokaten.

De nye beviser består af sedler, der er fundet i den tiltalte piges sko og i hendes celle i Vestre Fængsel.

Blandt andet er der fundet to breve, som ifølge anklager Kristian Kirk er skrevet til den terrordømte Hamza Cakan - der tidligere hed Enes Cifti.

Manden, der er dømt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien, har tidligere skrevet et brev til den nu 17-årige pige.

Derudover er der også fundet en seddel, hvorpå der står en række navne.

»Det er alle sammen folk, der er dømt i danske terrorsager, «fortalte Kristian Kirk fredag formiddag ved Retten i Holbæk.

En anden seddel, der er blevet fundet, er dateret 30. april 2017. På baggrund af datoen er der ifølge anklageren tale om »"helt friske refleksioner« fra den 17-årige pige om hendes situation.

På nuværende tidspunkt er planen, at retssagen mod pigen fortsætter 10. maj med anklagemyndighedens præsentation af de nye beviser - hvis altså ikke landsretten når at forbyde tilladelse inden da.

Skyldsspørgsmålet ventes afgjort 16. maj.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.