Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Peter Madsens forsvarer: »Min klient ved ikke, hvordan hun døde«

Vicepolitiinspektør har onsdag præciseret en forklaring om dødsårsag efter melding fra Peter Madsens advokat.

Arkiv.
Arkiv.

Den drabssigtede Peter Madsen har ikke sagt, hvordan journalist Kim Wall døde, siger hans forsvarsadvokat, og politiet præciserer nu en tidligere udmelding.

Mandag oplyste politiet, at Peter Madsen havde forklaret, at Kim Wall døde af en kulilteforgiftning i ubåden Nautilus.

Men det afviser hans forsvarsadvokat Betina Hald Engmark. Hun forklarer til TV 2, at politiet ifølge hende har tolket Peter Madsens forklaring på en forkert måde.

Peter Madsens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark.
Peter Madsens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark.

»Min klient ved ikke, hvordan hun døde.«

»Jeg var til stede under politiforhøret. Jeg har gennemlæst hele forklaringen. Og på intet tidspunkt har han sagt, at han ved, hvorfor hun døde,« siger Betina Hald Engmark til TV 2.

Forsvarsadvokaten mener, at Peter Madsen alene har forklaret, at Kim Wall var nede i ubåden, mens Peter Madsen befandt sig i ubådens tårn. Samt at der var et undertryk og udstødningsgasser i luften, skriver mediet.

Det får nu Københavns Politi til at præcisere sin udmelding fra mandag, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen til Ritzau.

»Det er rigtigt, at Peter Madsen ikke selv har sagt, at hun er død af kulilteforgiftning,« siger Jens Møller Jensen.

Jens Møller Jensen forklarer, at Peter Madsen har sagt, at Kim Wall kan være død af en kulilteforgiftning, men at han ikke har fastslået, at det er dødsårsagen.

Vicepolitiinspektøren påpeger og understreger samtidig, at politiet endnu ikke kender dødsårsagen.

Tidligere har Peter Madsen forklaret, at Kim Wall døde, da hun fik en tung luge i hovedet.

Men mandag oplyste politiet, at han havde ændret forklaring, og at han nu forklarede hendes død med kulilteforgiftning. Men han har altså blot sagt, at det kunne være en mulighed.

Den ændrede forklaring blev fremført under en afhøring 14. oktober, som blev foretaget på baggrund af en anmodning fra Peter Madsen og hans forsvarer.

Her erkendte den 46-årige mand, at han efterfølgende parterede liget af den unge kvinde. Tidligere har han forklaret, at han smed et intakt lig i vandet.

Peter Madsen er sigtet for drab, usømmelig omgang med lig samt anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

Sagen er sat til at begynde 8. marts næste år. Der er i alt afsat otte retsdage med det sidste planlagte retsmøde 25. april 2018.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.