Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarer i Kundbysagen: Vi har været utroligt bange

Den terrordømte Kundbypige planlægger at tage en HF og siden læse til veterinærsygeplejerske.

Forsvarer Mette Grith Stage var lettet over, at Kundby-pigen ikke blev idømt forvaring.
Forsvarer Mette Grith Stage var lettet over, at Kundby-pigen ikke blev idømt forvaring.

Otte års fængsel udløste mandag store smil hos en 17-årig pige fra Kundby.

Anklageren havde insisteret på, at teenagerens terrorplaner skulle medføre forvaring, men Østre Landsret nøjedes med at øge fængselsstraffen fra seks til otte år.

»Seks års fængsel som i byretten havde selvfølgelig været det optimale. Men otte år er også en kæmpe lettelse,« siger advokat Mette Grith Stage.

Under sagen har det ikke været til at se, hvilket enormt pres den etnisk danske pige har været under. Men i sekunderne efter dommen var lettelsen åbenlys. Både hun og advokaten var ét stort smil.

»Det er klart, at vi har været utroligt bange for, at retten skulle idømme hende forvaring,« siger Mette Grith Stage.

Det var på baggrund af en anbefaling fra Retslægerådet, at anklagemyndigheden krævede teenageren idømt forvaring.

Eksperterne mente ganske enkelt, at pigen er så farlig, at det ville være uforsvarligt at sætte en dato på hendes løsladelse.

»Jeg tror, det havde været rigtig hårdt for hende at få forvaring, for så havde hun ikke haft nogen som helst anelse om, hvornår hun kom ud. Hun ville ikke have en fremtid at planlægge,« siger Mette Grith Stage.

Ligesom Retten i Holbæk finder Østre Landsret det bevist, at den dengang 15-årige pige planlagde at angribe to skoler med hjemmelavede bomber.

Men alligevel mener retten altså ikke, at forbrydelsen skal takseres med forvaring, der sammen med fængsel på livstid er landets strengeste straf.

Det er da heller aldrig tidligere sket, at en person under 18 år ved endelig dom er blevet idømt forvaring. Dog har to 17-årige i andre sager fået forvaring i landsretten, men begge gange er det blevet ændret i Højesteret.

Den terrordømte Kundbypige planlægger nu at tage en HF. Drømmen er at blive veterinærsygeplejerske.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.