Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarer: Grotesk at straffe folk for gode gerninger

Anklagemyndigheden burde slet ikke have sigtet borgere for at hjælpe flygtninge, mener advokat.

- Hvad koster det at gøre en god gerning? Det burde være et let spørgsmål at besvare, men det skal åbenbart være svært.

Ordene kommer fra forsvarsadvokat Peter Zacher, der kritiserer anklagemyndigheden for at føre sager mod borgere, der i september sidste år fragtede flygtninge og migranter gennem landet.

Fredag valgte en dommer ved Retten i Randers at straffe en 41-årig østjyde med en bøde på 5000 kroner for at køre fem afghanere fra Flensborg til Grenaa. Men selv om Peter Zachers klient dermed slipper billigt, er advokaten ikke tilfreds.

- Der var brug for hjælp på det her tidspunkt, og min klient vælger at hjælpe. Det er en handling, der er foretaget ud fra godhed. Jeg synes, at det var en værdig handling, som ikke er værdig til straf, siger advokaten.

I retten erkendte den tiltalte, at han 8. september sidste år kørte sydpå for at hente en flygtningefamilie, efter at han i tv havde set de store grupper af flygtninge og migranter, der vandrede på de danske motorveje.

Retssagen mod den østjyske mand er den første af en stribe sager, som politiet rejste mod danske bilister, der gav flygtninge et lift omkring 7.-9. september.

Ifølge myndighederne betegnes et lift af den art som en overtrædelse af udlændingelovens § 59 - også kaldet "den milde" paragraf for menneskesmugling.

Blandt de sigtede er debattør og forfatter Lisbeth Zornig Andersen, der 7. september gav en syrisk familie et lift nordover fra Rødbyhavn.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.