Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarer for terrorsigtet er overrasket over løsladelse

Glædeligt, men lidt overraskende, siger forsvarer om torsdagens løsladelse af 19-årig terrorsigtet mand.

Forsvareren for den 19-årige mand, der torsdag er blevet løsladt efter knap 11 måneders varetægtsfængsling, hvor han sad sigtet for medvirken til terror i København i februar 2015, er overrasket.

- Løsladelsen er glædelig, men måske lidt overraskende, da det kun er en uge siden, at anklagemyndigheden med stor ildhu begærede ham fortsat varetægtsfængslet, siger forsvarer Niels Christian Strauss til Ritzau.

Forsvareren kan kun gætte på, hvorfor anklageren pludselig har skiftet mening:

- Vi ved, at vi nærmer os tidspunktet, hvor vi skal have udarbejdet et anklageskrift. Så må man formode, at nogen fra systemet har kigget på, hvor langt mistankegrundlaget egentlig rækker, og så er løsladelsen vel sket på det grundlag. Men det er kun gisninger.

Ifølge Niels Christian Strauss er sigtelserne mod hans klient for terror et fejlskud, og han mener ikke, han kan dømmes for det.

- Lige fra starten har det været min opfattelse, at han ikke kan dømmes for noget som helst ud over våbenbekendtgørelsen, men mere end det er der ikke grundlag for, mener forsvarsadvokaten.

- Det er derfor, jeg har protesteret ved alle fristforlængelser og indbragt sagen for Østre Landsret ved flere lejligheder, siger han.

Mere konkret er den unge mand sigtet for at have givet attentatmanden Omar el-Hussein en eller flere knive samt en skudsikker vest.

Dermed skulle han - ifølge politiet - have medvirket til de forbrydelser, som blev begået dels ved et møde om ytringsfrihed i Krudttønden og dels ved synagogen i København.

Gennem hele forløbet har han nægtet sig skyldig.

Selv om han er løsladt, kan det alligevel ende med, at han bliver tiltalt. Sigtelsen opretholdes indtil videre, hedder det i pressemeddelelsen fra Københavns Politi.

Anklagemyndigheden har allerede reserveret plads i byrettens kalender til en omfattende straffesag. Den kan begynde i marts og vil muligvis strække sig over 30 retsmøder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.