Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarer: Drabssag uden lig mangler afgørende bevis

Hediga Morads eksmand er anklaget for at have dræbt hende i oktober 2015. Men liget er aldrig fundet.

Retten i Nykøbing Falster behandler en nævningesag mod en drabstiltalt mand. Men der er ikke fundet noget lig, og dermed mangler den rygende pistol, påpeger tiltaltes forsvarer. Free/Silas Fuglsbjerg, Ritzau
Retten i Nykøbing Falster behandler en nævningesag mod en drabstiltalt mand. Men der er ikke fundet noget lig, og dermed mangler den rygende pistol, påpeger tiltaltes forsvarer. Free/Silas Fuglsbjerg, Ritzau

Nykøbing Falster. Tvivlen skal komme en tiltalt til gode, og derfor bør en 41-årig syrisk mand, der er anklaget for drabet på sin forsvundne ekskone, frifindes.

Det siger den drabstiltaltes forvarer, Henrik Stagetorn, ifølge TV Øst. Han fremlægger fredag sine sidste bemærkninger i sagen, inden der falder dom lørdag.

Ekskonen Hediga Morad har været forsvundet siden 9. oktober 2015, hvor hun rejste fra Vejle til Vordingborg for at aflevere parrets to børn hos eksmanden.

Der er ingen tekniske beviser i sagen, og selv om anklager Anne Marie Fink har fremlagt en række indicier, der peger på mandens skyld, mener Henrik Stagetorn, at det ikke er nok.

- Der er ingen rygende pistol. Først og fremmest, fordi der ikke er fundet noget lig, siger han ifølge TV Øst.

Advokaten mener, at politiets efterforskning tyder på, at Hediga Morad stadig er i live, og at hun frivilligt er forsvundet.

Eksempelvis har kvinden for flere år tilbage forladt børn og mand i en periode, påpeger Henrik Stagetorn.

Anklageren mener derimod, at eksmanden har kvalt hende, dagen efter hun kom til Vordingborg og derefter kørt liget til Møns Klint.

Men hverken politiets undersøgelser af mandens bil eller området omkring Møns Klint har ført noget med sig, siger forsvareren.

Anne Marie Fink har også peget på en sms som et vigtigt bevis i sagen.

Kort tid efter Hediga Morads forsvinden blev en sms med beskeden om, at man ikke skulle lede efter hende, sendt fra hendes telefon til eksmandens.

Men en lektor i arabisk har efter en analyse vurderet, at det er sandsynligt tenderende til meget sandsynligt, at den drabstiltalte har skrevet beskeden.

Også her mener forsvarer Henrik Stagetorn, at tvivlen skal komme den drabstiltalte til gode.

Til sidst får den drabstiltalte det sidste ord i sagen. Han gør det klart, at han holdt af sin ekskone, selv om hun havde fundet en ny kæreste.

- Jeg er en mand, som elsker sin kone, mere end nogen kan forestille sig, siger den tiltalte ifølge TV Øst.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.