Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarer anbefaler dømte fartbilister at anke bødesager

Dømte bilister bør anke domme for fartovertrædelser ved vejarbejde i Nordsjælland, siger forsvarer.

Forsvareren for de 14 bilister, der torsdag er blevet dømt i en sag om for høj fart ved vejarbejder i Nordsjælland, anbefaler sine klienter at anke sagerne til landsretten.

Det siger forsvarer Poul Bach, som har argumenteret for, at skiltningen var for dårlig ved Lyngby Omfartsvej og på Helsingørmotorvejen, hvor vejarbejdet fandt sted i sommeren 2015.

- Dommeren har slet ikke taget højde for den dokumentation, vi har fremlagt undervejs i sagen. Det handler om retssikkerhed, siger han.

Poul Bach vil nu kontakte alle 14 dømte bilister med besked om dommens præmisser. De har 14 dage til at beslutte, om de vil anke.

Retten i Lyngby afviser påstanden om, at skiltningen var for dårlig.

Tværtimod var den fyldestgørende, lovlig og intakt, hedder det.

De i alt 14 dømte skal af med bøder på 4000 til 9000 kroner. Alle er idømt bøder og betinget frakendelse af kørekortet. Det indebærer, at de skal op til en ny køreprøve.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.