Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forstander: Unge skal lære at sætte grænser for købesex

Unge har brug for hjælp til at sætte grænser, når hver femte synes, det er okay at give sex for at få en taske eller en iPhone retur. Det mener forstander for rådgivningstedet Reden.

Ungdommen nu til dags skal være bedre til at sætte grænser, når hver femte ifølge Politiken synes, det er okay at tage imod en iPhone for et blowjob.

Det mener Charlotte Fuglsang, der er forstander for Reden, som er et være- og rådgivningssted for kvinder i misbrug og prostitution.

»Der er brug for at udvikle nogle redskaber, så de unge kan beskytte sig selv. For vi synes jo, man jo overskrider en grænse, når man har sex med nogen for at få en modydelse, og ikke fordi man har lyst,« siger Charlotte Fuglsang, der har fået lavet en rundspørge hos Gallup blandt 330 repræsentativt udvalgte unge mellem 15 og 20 år.

23 procent af de unge deler tilsyneladende ikke forstanderens holdning til købesex. De 23 procent er nemlig enige eller overvejende enige i, at det er i orden at modtage en gave for oralsex. Samtidig er det dog kun fire procent, som kunne forestille sig selv at gøre det, skriver Politiken. Og denne dobbelthed vækker bekymring hos Charlotte Fuglsang.

»Ud over at de unge på det generelle plan har en meget liberal holdning, så kan vi se, at de er betydelige mere tvivlende, når det kommer tættere på. Det betyder for os, at de unge har brug for en bevidsthed om at kunne sætte nogle grænser,« siger hun.

At modtage ydelser eller gaver for sex kaldes gråzoneprostitution. Og ifølge Charlotte Fuglsang efterlyser de unge også mere generel viden om de problemer, man kan havne i, hvis man bevæger sig ud i gråzoneprostitution.

»De unge efterlyser historier fra det virkelige liv om følelser og konsekvenser for den enkelte. De efterlyser også mere oplysning om gråzoneprostitution og prostitution i skolen, og den skal gerne være fordomsfri og nuanceret,« siger forstanderen.

Undersøgelsen har fået Reden til at åbne en rådgivnings- og vidensportal, hvor unge, forældre og fagfolk kan få svar på spørgsmål om gråzoneprostitution. Derudover skal der samles viden om de unges forhold til prostitution, som kan være med til at forebygge, at unge havner i at give eller få sex for gaver eller penge.

Vi er selvfølgelig bange for, at gråzoneprostitution måske kan føre videre over i prostitution. Og det vil vi meget gerne være med til at forebygge,« lyder det fra Charlotte Fuglsang.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.