Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forstander advarede tiltalt lærer mod at røre elever

En efterskolelærer fik en advarsel, efter han flere gange var for tæt på nogle piger, fortæller forstander.

Arkivfoto: En efterskolelærer, der er tiltalt for blufærdighedskrænkelse, blev flere gange advaret mod at komme for tæt på eleverne. Det fortæller Tom Hagedorn, der er forstander på Odsherreds Efterskole, i Retten i Holbæk.
Arkivfoto: En efterskolelærer, der er tiltalt for blufærdighedskrænkelse, blev flere gange advaret mod at komme for tæt på eleverne. Det fortæller Tom Hagedorn, der er forstander på Odsherreds Efterskole, i Retten i Holbæk.

En efterskolelærer, der er tiltalt for blufærdighedskrænkelse, blev flere gange advaret mod at komme for tæt på eleverne.

Det fortæller Tom Hagedorn, der er forstander på Odsherreds Efterskole, i Retten i Holbæk.

Først blev den tiltalte lærer taget ind til samtale, hvor det blev påpeget, at han ikke skulle komme for tæt på eleverne. Senere fik han en advarsel.

»Jeg gav ham nogle meget konkrete anvisninger om, at han skulle holde sig på afstand. Nu havde vi snakket om det blødt tidligere,« siger forstanderen.

Advarslen faldt efter to episoder. Den ene gang tog læreren ifølge forstanderen en pige om livet og kastede hende op i en badering i svømmehallen, hvilket pigen fandt ubehageligt.

Den anden gang sad han med nogle elever i skolens idrætshal, hvor de gav hinanden massage i rundkreds. Her havde han ifølge forstanderen følt en pige nederst på ryggen, hvor hun var bar.

»Det syntes hun, var grænseoverskridende. Jeg talte med meget store ord. Jeg udpenslede for ham, hvilke konsekvenser det kunne få.«

»Det var langt ud over, hvad en lærer skulle gøre med sine elever. Jeg var vred og bange,« siger skoleforstanderen.

Ingen af de to episoder er læreren dog tiltalt for. Han er tiltalt for fem andre forhold af blufærdighedskrænkelse, hvor han skal have følt og beluret kvindelige elever mellem 14 og 16 år.

Blandt andet er han tiltalt for at have rørt ved en 16-årig piges bryst i november 2016, hvor flere elever overnattede i lærerens bolig. Det erkender han er sket, men han nægter sig skyldig i blufærdighedskrænkelse.

Episoden førte til, at læreren blev politianmeldt, og det fik senere flere elever til at fortælle om hændelser, som læreren blev tiltalt for.

Siden episoden i november har læreren ikke arbejdet på efterskolen.

Fredag middag vidner de forurettede piger i retten for lukkede døre. Dommen ventes klar fredag eftermiddag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.