Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forslag: Københavnere skal holde sig fra bredbåndspenge

Bredbåndspuljen skal kun have fokus på at forbedre dækning i landområder, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Arkivfoto: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) vil gerne tage en diskussion om, hvordan man kan sikre den bedst mulige anvendelse af pengene.
Arkivfoto: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) vil gerne tage en diskussion om, hvordan man kan sikre den bedst mulige anvendelse af pengene.

Med 60 millioner kroner ekstra i puljen er der nu flere penge at søge fra den bredbåndspulje, som giver tilskud til områder med dårlig dækning.

Regeringen og Dansk Folkeparti er nemlig blevet enige om at øge puljens størrelse til 100 millioner i år.

Men hos Landdistrikternes Fællesråd havde næstformand Karsten Gram gerne set, at beløbet var endnu større.

»Vi har stor respekt for, at der nu kommer et ekstra hug på 60 millioner, men indsatsen skal også gerne fortsætte kontinuerligt de kommende år og gerne med flere penge. For det er vigtigt, at pengene bliver lagt i landområderne og ikke i Storkøbenhavn,« siger han.

Landdistrikternes Fællesråd, der repræsenterer 48 kommuner i hele landet, har tidligere kritiseret udmøntningen af puljen, fordi mange ansøgninger fra yderområder er blevet afvist, mens der er givet millioner til hovedstaden.

Også hos Dansk Energi mener man, at puljens udformning kunne indrettes bedre, siger Thomas Woldiderich, branchechef for telepolitik i Dansk Energi.

»Bredbåndspuljen skal repareres, inden man poster flere penge i den. Den skal først og fremmest afgrænses geografisk, så den kun omfatter tyndt befolkede områder det kan baseres på postnumre.«

»I byerne skal markedskræfterne kunne levere. Ellers har vi i Danmark spillet fallit i forhold til en markedsbaseret udrulning af bredbånd,« siger Thomas Woldiderich.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) vil gerne tage en diskussion om, hvordan man kan sikre den bedst mulige anvendelse af pengene.

»Når vi har gennemført dette års uddeling af puljen, vil vi sætte os ned og se på, om der er mulighed for at stramme op på kriterierne.«

Hos Dansk Erhverv er man især skeptisk over for puljens størrelse.

»Hensigten er da god, men det er forsvindende få husstande, der får glæde af regeringens julegave.«

»Sidste år gav 80 millioner kroner for eksempel kun hurtigt bredbånd til 3700 husstande,« siger chefkonsulent Poul Noer.

Bredbåndspuljen er fortsat en forsøgsordning, og det er endnu ikke besluttet, om midlerne for 2018 og 2019 skal udmøntes, fastslår Lars Christian Lilleholt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.