Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forskerne bekræfter: Ulven var ikke en and

Det døde dyr i Hanstholm Vildtreservat var en ulv, fastslår forskerne fra DTU. Det er den første vilde ulv i 199 år, der er blevet fundet i Danmark.

Det var en ulv.
Det var en ulv.

Flere ugers spekulationer er nu forbi: Det døde, ulvelignende dyr, der 16. november blev fundet i Hanstholm Vildtreservat i Thy, var en ulv.

Det har eksperterne fra Veterinærinstituttet på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) nu slået endegyldigt fast, oplyser Naturstyrelsen. Dermed kan det konstateres, at man for første gang siden 1813 har observeret en vild ulv i Danmark.

- For den danske natur er det en stor opdagelse. Vi har ikke haft bekræftede observationer af ulve i 199 år, og det er et dyr på toppen af fødekæden, som vi ellers ikke har mange af i vores natur, fortæller Ole Markussen, kontorchef i Naturstyrelsen, i en pressemeddelelse.

En genetisk undersøgelse fra DCE Bioscience på Aarhus Universitet viser, at ulven stammer fra Tyskland. Dermed er der sandsynligvis tale om en enlig strejfer, der har bevæget sig op gennem Jylland og er endt sine dage i Thys bakker.

Der vil næppe gå endnu 200 år, før vi ser en omstrejfende ulv igen i Danmark, vurderer Ole Markussen, men intet tyder på, at der er basis for en ny, dansk ulvebestand.

- Vi vil nu få analyseret mulighederne for ulv i Danmark, så vi kan blive klogere på situationen. Men på nuværende tidspunkt er der ikke baggrund for at tale om en forestående bestand af ulve i Danmark, siger Ole Markussen.

Ifølge obduktionsrapporten var det en betændelsestumor, der tog livet af den tyske ulv. Knuden voksede sig så stor, at den kvalte ulven, som gennem længere tid ikke havde været i stand til at æde.

Ulvens skelet overdrages nu til Statens Naturhistoriske Museum i København.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.