Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forskere: Integrationen har slået fejl

Integrationen har slået så meget fejl, at regeringen bør nedsætte en integrationskommission til at kulegrave området, mener tre førende eksperter.

Trods mange års indsats og integrationsprojekter for milliarder af kroner er integrationen gået i stå, skriver Jyllands-Posten.

Over halvdelen af de ikke-vestlige indvandrere står uden for arbejdsmarkedet, børn med indvandrerbaggrund er fortsat op til to års skolegang bagud i forhold til deres klassekammerater med dansk baggrund og indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande er fortsat overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne.

Tre fremtrædende forskere, blandt andet den tidligere leder af Danmarks Statistik, forhenværende rigsstatistiker Jan Plovsing, efterlyser derfor nu handling.

»Det er naivt, hvis nogen tror, at integrationsproblemerne løser sig af sig selv med tiden. Regeringen bør derfor nedsætte en kommission eller et ekspertudvalg, som kan udarbejde effektive forslag til at forbedre integrationen,« skriver Jan Plovsing i et debatindlæg i Jyllands-Posten søndag.

Forlaget om en integrationskommission får støtte fra flere forskere, som har fulgt integrationen gennem flere årtier.

Blandt andet formanden for en af de tidligere regeringskommissioner, Arbejdsmarkedskommissionen, Jørgen Søndergaard.

»Der er så store udfordringer på dette område, og udviklingen står i stampe. Der er behov for et kommissionsarbejde, hvor man systematisk gennemtrawler, hvad der kan være af nye og effektive indsatsmuligheder,« siger han til avisen.

Integrationsminister Manu Sareen (R) er enig i, at der er et problem, men mener, at det er velbeskrevet.

»Måske trænger vi generelt til at få ryddet godt og grundigt op i alle de projekter, der er, og se på, hvad der virker, og hvad der ikke virker,« siger Manu Sareen til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.