Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forskere: Europa vil i fremtiden opleve voldsomme flygtningestrømme

Tre demografer forudsiger, at den strøm af flygtninge, Europa oplever i dag, er meget lille sammenlignet med fremtidens flygtningestrømme.

Flygtningestrømmen mod Europa vil i fremtiden blive meget mere massiv, end den er i dag, forudsiger tre demografer og fremtrædende forskere. Det skriver Jyllands-Posten.

Blandt dem er den danske demograf og professor emeritus fra Københavns Universitet, Poul Christian Matthiessen.

Han forklarer, at på grund af borgerkrige, fattigdom og social uro i flere lande i Afrika, vil Europa fremover opleve endnu kraftigere strømme af flygtninge.

»Det kan betyde et voldsomt pres på europæiske værdier som demokrati, ytringsfrihed og kønnenes ligestilling,« siger han til avisen.

Han bakkes op af demografen David Coleman fra Oxford University, som mener, at der er brug for en radikal ændring af FNs Flygtningekonvention.

Den blev oprindeligt lavet for at tage hånd om flygtninge internt i Europa efter Anden Verdenskrig, men den er siden blevet udvidet til at omfatte flygtninge fra hele verden. Men nu bliver presset på Europa altså så stort, at man bør revidere konventionen, siger han.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen (S) mener ikke, at det er Danmark, der bør gå forrest for at få ændret konventionen. Hun mener i stedet, at man skal arbejde på at styrke et europæisk samarbejde om at håndtere de mange flygtninge, siger hun til Jyllands-Posten.

Formand for EU-Kommissionen Jean-Claude Juncker har bebudet, at asylpolitikken skal prioriteres højere i EU, og kommissionen ventes at komme med et udspil senere på året.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.