Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsker: Boligmarkedet skaber ghettoer

Mange indvandrere slår sig ned i de samme byer, viser en ny analyse. Det skyldes den måde, boligmarkedet er bygget op på, vurderer en forsker.

Etniske danskere er på vej til at blive minoriteter i flere postnumre, viser en analyse fra Ugebrevet A4.

Resultatet kommer ikke bag på Troels Schultz Larsen, lektor på Roskilde Universitet og forsker i forsømte boligområder. Han understreger, at det er et spørgsmål om økonomi, ikke etnicitet.

»Det skyldes den måde, vi har indrettet boligmarkedet på. Folk fra bunden af samfundet, som har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet, har begrænsede boligmuligheder,« siger han.

»Når man befinder sig i bunden af samfundet, er den bedste mulighed for at få en bolig i den almennyttige boligsektor, og sådan har det været siden 1960erne,« understreger Troels Schultz Larsen.

Han påpeger samtidig, at de sociale boligområder som Brøndby Strand, Vollsmose og Gellerup ligger i egne af landet, hvor der er gode muligheder for at få ufaglærte job.

»Den københavnske vestegn er for eksempel et af de steder, hvor vi ser et stort arbejdsmarked med for eksempel rigtig mange lagervirksomheder, der har brug for ufaglært arbejdskraft. Det tiltrækker folk med lave uddannelser eller ingen uddannelse,« siger lektoren.

Tallene fra den nye analyse viser, at indvandrerne bor tættest i store byer som København, Aarhus, Odense og Aalborg.

»Så længe der ikke er politisk vilje til at ændre ved boligmarkedet, så tror jeg heller ikke, at vi kommer til at se de radikale forandringer på det her område,« siger Troels Schultz Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.