Demens er blevet en folkesygdom, og fremover vil flere og flere danskere blive ramt af den dødelige diagnose. Det viser en fremskrivning foretaget af Nationalt Videnscenter for Demens, skriver tv2.dk.
I dag lider omkring 90.000 danskere af demens - i 2040 forventes det tal at være steget til 165.000.
»Hvis vi ikke finder en kur mod demens, så vil det se sådan ud i fremtiden. Det er skræmmende tal, for bag hvert eneste tal i statistikken er en stor personlig lidelse. Ikke kun for personen selv, men også for de nærmeste pårørende,« siger Gunhild Waldemar, der er professor og leder af Nationalt Videnscenter for Demens, til TV 2.
Der er flere årsager til, at antallet af danskere med demens forventes at stige dramatisk. Risikoen for at udvikle sygdommen stiger med alderen, og i takt med at danskerne bliver ældre og ældre, vil flere komme i risikozonen. Samtidig peger Gunhild Waldemar på, at forskningen i demens halter alvorligt bagefter. Udover at ramme den enkelte dansker med sygdommen, koster det også samfundet mange penge - omkring 24 milliarder kroner årligt, lyder vurderingen ifølge tv2.dk.
»Hvis vi skal ændre kurven, så man i fremtiden lever længere og bedre med en demens-sygdom - så man for eksempel ikke skal på plejehjem - så kræver det forskning,« lyder vurderingen fra Gunhild Waldemar til tv2.dk.
Kære læser
Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.
Med venlig hilsen
Redaktionen