Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsker: Antallet af demente danskere eksploderer

Antallet af danskere, der rammes af demens, vil eksplodere i fremtiden, lyder advarslen fra Nationalt Videnscenter for Demens. Der skal handles nu, hvis udviklingen skal stoppes.

Demens er blevet en folkesygdom, og fremover vil flere og flere danskere blive ramt af den dødelige diagnose. Det viser en fremskrivning foretaget af Nationalt Videnscenter for Demens, skriver tv2.dk.

I dag lider omkring 90.000 danskere af demens - i 2040 forventes det tal at være steget til 165.000.

»Hvis vi ikke finder en kur mod demens, så vil det se sådan ud i fremtiden. Det er skræmmende tal, for bag hvert eneste tal i statistikken er en stor personlig lidelse. Ikke kun for personen selv, men også for de nærmeste pårørende,« siger Gunhild Waldemar, der er professor og leder af Nationalt Videnscenter for Demens, til TV 2.

Der er flere årsager til, at antallet af danskere med demens forventes at stige dramatisk. Risikoen for at udvikle sygdommen stiger med alderen, og i takt med at danskerne bliver ældre og ældre, vil flere komme i risikozonen. Samtidig peger Gunhild Waldemar på, at forskningen i demens halter alvorligt bagefter. Udover at ramme den enkelte dansker med sygdommen, koster det også samfundet mange penge - omkring 24 milliarder kroner årligt, lyder vurderingen ifølge tv2.dk.

»Hvis vi skal ændre kurven, så man i fremtiden lever længere og bedre med en demens-sygdom - så man for eksempel ikke skal på plejehjem - så kræver det forskning,« lyder vurderingen fra Gunhild Waldemar til tv2.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.