Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forskel i løn fra staten blandt akademikere

Når lærere og sygeplejersker videreuddanner sig og får en akademisk grad, kan de ofte ikke få samme løn for samme arbejde som andre akademikere.

Mens regeringen opfordrer flere til at læse videre, afviser staten samtidig at give de såkaldte professionsbachelorer, der tager en kandidatgrad på universitetet, samme lønvilkår som andre akademikere. En sygeplejerske med en kandidatuddannelse kan nemlig ikke komme under samme overenskomst som andre akademikere, selvom de udfører præcis samme arbejde. Det skriver Information fredag.

De kandidatstuderende professionsbachelorer er ikke overraskende utilfredse med de ulige vilkår.

- Jeg opfatter det som forskelsbehandling, at vi ikke er sikret de samme forhold som andre akademikere, siger Lars Bo Jørgensen, der sidder i studienævnet på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse på Københavns Universitet, til avisen.

Dybt urimeligt

Regeringen arbejder på, at flere professionsbachelorer bliver færdige med en kandidatuddannelse, men forskelsbehandlingen betyder ofte, at de nye kandidater ikke bliver placeret på et højere løntrin. Typisk kan de forhandle sig til personlige tillæg, men det er en dybt urimelig situation, mener den faglige organisation Djøf ifølge Information.

- Det hænger ikke sammen, at der skal være første- og andenrangs-akademikere, når man bliver ansat inden for det offentlige, siger chefkonsulent Ellen Gydesen fra forhandlingsafdeling i Djøf til avisen.

Radikales uddannelsesordfører Sofie Carsten Nielsen (R) medgiver, at »det ville være rart«, hvis bedre uddannelse førte til bedre løn, men hun vil ikke blande sig i overenskomstforhandlingerne.

- Det er ikke op til os som politikere, siger hun til Information.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.