Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsikringsbranche: Ingen sorte pletter på landkortet

Forsikring & Pension afviser, at der findes pletter på danmarkskortet, hvor man ikke kan tegne en forsikring.

Forsikring & Pension afviser, at der findes pletter på danmarkskortet, hvor man ikke kan tegne en forsikring. Arkivfoto: Irirs.
Forsikring & Pension afviser, at der findes pletter på danmarkskortet, hvor man ikke kan tegne en forsikring. Arkivfoto: Irirs.

København. Der er ikke sorte pletter på det danske forsikringslandkort, hvor man får nej til at tegne en forsikring.

Det siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

»Jeg har her til formiddag været i kontakt med flere selskaber, som samstemmende fortæller mig, at der ikke er geografiske områder i Danmark, hvor man ikke kan tegne en forsikring,« siger han.

Meldingen kommer i kølvandet på sagen om den hærværksramte bager fra Tingbjerg, der angiveligt ikke har kunnet tegne forsikring og få skaderne dækket.

Det betyder, at han selv må dække omkostningerne for det hærværk, han har været udsat for, fordi han ifølge sin egen forklaring har afvist at betale beskyttelsespenge.

Hans Reymann-Carlsen kan ikke udelukke, at bageren og caféejeren har stødt panden mod en mur hos enkelte selskaber.

Men det generelle billede er ifølge underdirektøren, at der er selskaber, som tilbyder dækning i alle hjørner af landet.

»Vi har heldigvis mange konkurrerende forsikringsselskaber i Danmark, og jeg har ikke talt med dem alle.«

»Men dem, jeg har talt med, vil gerne tegne forsikring.«

»Det er ikke det samme, som at man kan få det i alle selskaber. Men der er selskaber, der gerne vil tegne forsikringer - også for forretninger i udsatte boligområder,« siger Hans Reymann-Carlsen.

Forsikringer i områder med høj risiko for skader vil ifølge underdirektøren være dyrere end i områder med lav risiko.

»Der er en sammenhæng mellem pris og risiko, sådan er det for alle forsikringer. Nogle steder er der højre risiko, og så kan prisen eller selvrisikoen være højere disse steder i forhold til andre,« siger han.

SF foreslår ifølge TV2.dk en statslig forsikringsordning, der kan træde til og dække udgifter som følge af hærværk efter afpresning og krav om beskyttelsespenge.

Men det forslag finder Hans Reymann-Carlsen overflødigt, da det ifølge underdirektørens opfattelse kan lade sig gøre at tegne forsikring i alle dele af landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.