Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forretningsmand sigtes for hvidvask af 15 millioner

Bagmandspolitiet kræver to mænd varetægtsfængslet i sag om hæleri og sort arbejde i firma, som blev aflyttet.

Rengøring er en af de serviceydelser, et firma tilbød. Men det skete med sort arbejde, hævder Bagmandspolitiet i en sag, hvor seks personer mandag blev anholdt (arkivfoto). Free/Colourbox
Rengøring er en af de serviceydelser, et firma tilbød. Men det skete med sort arbejde, hævder Bagmandspolitiet i en sag, hvor seks personer mandag blev anholdt (arkivfoto). Free/Colourbox

København. 15 sorte millioner kroner blev forvandlet til rene og pæne penge i et servicefirma, hvor en af de mistænkte i øvrigt lå inde med en pistol.

Det hævder Bagmandspolitiet i et grundlovsforhør tirsdag, som følger op på en aktion mandag, hvor seks blev anholdt.

To af de anholdte anses for at være hovedmænd, og en dommer i Københavns Byret skal afgøre, om der er grund til at varetægtsfængsle dem.

Aktionen tager sit udgangspunkt i aktiviteterne i et firma, som blandt andet leverede rengøring og kantinedrift.

I virkeligheden dækkede serviceydelserne over masser af sort arbejde og økonomisk kriminalitet, hævdes det i de sigtelser, der er rejst mod de to mænd.

Den ene sigtes for hæleri med hensyn til cirka 15 millioner kroner, altså en form for hvidvask. Desuden sigtes han for unddragelse af skat og moms for cirka fem millioner kroner.

Den anden forretningsmand sigtes kun for skat og moms for de fem millioner kroner.

Men da der dukkede en pistol op under mandagens aktion, sigtes han også for besiddelse af et skydevåben.

Sagen bygger blandt andet på aflytninger og overvågning, som har stået på gennem et halvt års tid, oplyste Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse mandag.

I alt blev seks anholdt. De er i alderen fra 25 til 60 år. De to formodede hovedmænd er henholdsvis først i 40'erne og sidst i 30'erne.

Hvordan mændene forholder sig til sigtelserne, vides umiddelbart ikke.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.