Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Formodede narkosmuglere varetægtsfængslet

Retten i Hjørring har varetægtsfængslet to nordmænd i en sag om smugling af 250 kg. hash søndag aften.

To mænd er blevet varetægtsfængslet fire uger efter en narko-aktion søndag aften i Aalbæk Havn mellem Skagen og Frederikshavn.

Mændene, den 36-årige HHA og den 27-årig ABH fra Norge, varetægtsfængslets i fire uger for at sikre den videre efterforskning i sagen om smugling af 250 kg. hash til det norske marked.

Det var dog kun den ene af mændene, som var tilstede i retten - nemlig den 36-årige. Den 27-årige blev under aktionen blev ramt af skud i brystet. Han blev efter aktionen kørt til Aalborg Sygehus. Derfor blev han fremstillet in absentia.

I retten udtalte den 36-årige HHA, en høflig-talende høj, kronraget mand, at der kun var tale om 45 kg hash. I retten var han iført politiets blå kedeldragt og badetøfler, og her erkendte han besiddelse og forsøg på smugling af hash, dvs. at have overtrådt den hårde narko-paragraf, paragraf 191, som han er sigtet efter.

Søndag aften forsøgte narkosmuglerne at flygte fra politiets anholdelsesgruppe i en båd. Under flugtforsøget blev en dansk betjent alvorligt såret, mens en tredje norsk smugler blev skudt i hovedet og dræbt under en skudveksling med politiet.Skuddene faldt, da den 49-årige ville flygte i en hurtigtgående speedbåd.

To betjente fra PET's Aktionsstyrke satte sig ifølge VG op på siden af båden for at stoppe manden, som så skød mod betjentene. En af betjentene blev ramt af tre skud i henholdsvis armen, lysken og ryggen - han skulle dog være uden for livsfare.

Dansk politi var ifølge norske VG blevet tippet af kollegerne i Norge om overlevering af de 250 kg. hash. på havnen. Derfor havde dansk politi sikret hjælp fra PETs Aktionsstyrke, som var med til at anholde mændene.

Foruden dem deltog danske elitesoldater i form af frømænd i aktionen. Det bekræfter chef for politiklagemyndigheden (DUP) Kirsten Dyrman ifølge Politiken over for Ritzau.

- Hverken politiet eller aktionsstyrken råder over både, og så er det sådan, at man får hjælp fra forsvaret i form af frømandskorpset, fortæller hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.