Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Formand: Plejefamilien er mere hjemlig end døgninstitutionen

Anbragte børn og unge på døgninstitutioner er mindre tilfredse end børn i plejefamilier. Det skyldes, at familieplejen giver børnene mere hjemlige rammer, lyder det fra formanden for døgninstitutionerne.

Børn i plejefamilier oplever mere hjemlige forhold, end de børn, som bor på institution.

Det er forklaringen på, at børn og unge, der er anbragt på en døgninstitution, ikke føler sig lige så trygge som børn i familiepleje, mener Søren Skjødt, der er formand for Foreningen af Døgn- og Dagtilbud for udsatte børn og unge (FADD).

»Plejefamilier er jo oftest meget længerevarende. Man bliver anbragt, når man ikke er ret gammel og er der måske barndommen ud. Børnene i familiepleje oplever så mere »normale« forhold, end børn der er på institution,« siger han.

Forskellen viser sig i en ny undersøgelse fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd blandt 1.400 anbragte børn. Ifølge Jyllands-Posten er 80 procent af de anbragte børn generelt tilfredse, men tallet er noget lavere for børn, der bor på døgninstitution. Her svarer lige over halvdelen - omkring 54 procent - at de føler sig trygge, hvor de bor, mens tallet er over 90 procent for børn i familiepleje.

En af undersøgelsens konklusioner er ifølge Jyllands-Posten, at døgninstitutionerne skal åbne sig mere mod samfundet for at øge børnenes trivsel.

Søren Skjødt mener, at døgninstitutionerne allerede har rykket sig langt fra at være de lukkede institutioner, man kendte for 20 år siden, og det håber han også, at tallene afspejler.

»Jeg oplever, at institutionerne har bevæget sig rigtig konstruktivt i forhold til at åbne sig, så vores børn kan bevæge sig ud af institutionen. Så det at være på institution ikke bliver et kunstigt liv. At man godt kan være på institution og samtidig gå i skole, i ungdomsklub og spille fodbold sammen med sine skolekammerater,« lyder det.

Formanden understreger dog, at det er vigtigt at fortsætte bestræbelserne på at give børnene på landets institutioner de bedst mulige livsvilkår.

»Det er på med handsken, og så kan man bruge rapporten til at konkludere, at vi er på rette vej,« siger Søren Skjødt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.