Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Formand: Julehjælp i september vidner om flere fattige børn

Hos Børnesagens Fællesråd fik man i år henvendelser om julehjælp to måneder tidligere end foregående år.

København. Henvendelser omkring julehjælp plejer først at tikke ind i november.

Men i år begyndte bekymrede forældre allerede i september at ringe til Børnesagens Fællesråd.

Det fortæller foreningens formand, René Skau Björnsson, til Kristeligt Dagblad. Han kalder udviklingen alarmerende.

- Vi har oplevet en voldsom stigning i eneforsørgere, der søger om økonomiske hjælp. Alene i år søgte tre gange så mange som tidligere om støtte til konfirmation, og ud over jul så oplever vi også stort behov for hjælp omkring sommermånederne, siger han.

Ifølge René Skau Björnsson oplever foreningen en markant stigning i børnefattigdommen i Danmark. Han henviser blandt andet til tal, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) selv har oplyst.

Da regeringen indførte de seneste stramninger på kontanthjælpsområdet i 2016 lød vurderingen, at 26.000 børn ville blive ramt. I marts i år lød tallet fra ministeren på godt 62.000 børn. Altså mere end dobbelt så mange.

- Vi har en statsminister, der taler om opsving og plads i økonomien til at lave skattelettelser. Men når det tilsyneladende går så godt, så bør der også være plads til, at vi undgår børnefattigdom, siger René Skau Björnsson.

Ifølge formanden peger nyere forskning på, at udsatte børn også har større risiko end andre for at få et udsat voksenliv.

Det bekræfter professor i sociologi ved Aalborg Universitet Martin D. Munk. Han har i flere år forsket i opvækstens betydning for den sociale mobilitet.

- Vores forskning viser, at folk i lavindkomstområderne i realiteten har sværere ved at flytte sig fra bunden af samfundet end hidtil antaget, og det er kommet bag på os, siger han til Kristeligt Dagblad.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.