Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Formand flytter efter juletræsdebat

Debatten om et juletræ i boligforeningen Egedalsvænge har fået bestyrelsens formand til at flytte.

Formand for afdelingsbestyrelsen i boligforeningen Egedalsvænge i Fredensborg Kommune, Karin Leegaard Hansen vælger nu at flytte fra området.

- Jeg føler mig truet, siger den 62-årige formand til ekstrabladet.dk.

Det sker, efter at et lille muslimsk flertal i den lokale afdelingsbestyrelse valgte at skrotte den årlige tradition med juletræstænding, gløgg og æbleskiver. De seneste uger har stemningen i området været mere og mere anspændt.

Karin Leegaard Hansen har offentligt protesteret imod bestyrelsens beslutning.

Efterfølgende har hun og hendes mand Tommi i deres lejlighed været udsat for stenkast, da deres vinduer 11. november blev smadret.

- Jeg havde lige sat mig ind på kontoret, da vi hørte et brag, fortæller Karin Leegaard Hansen til ekstrabladet.dk.

Samtidig har den 62-årige formand i Egedalsvænge også været udsat for trusler af beboere i området, og siden episoden med stenkast har Karin Leegaard Hansen gået til krisepsykolog, der betegner hendes lidelse som angst.

- Det er som om, min harddisk bliver helt fyldt op og lukker ned. Jeg går i sort og har det virkelig dårligt. Jeg forsøger selvfølgelig at få en hverdag til at fungere, men det er svært, siger Karin Leegaard Hansen, der nu tager konsekvensen af den eskalerende situation og flytter fra Egedalsvænge.

- Vi har opsagt lejligheden og fundet et nyt sted i Jylland og flytter så hurtigt som muligt. Jeg vil gerne herfra som et normalt menneske og ikke som en psykisk syg, siger hun til ekstrabladet.dk.

Der er ekstraordinært afdelingsmøde for beboerne i Egedalsvænge i onsdag aften, hvor der forventes et massivt fremmøde. Her risikerer hele bestyrelsen at blive væltet efter juletræsstriden.

Mødet begynder klokken 18.00.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.