Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forgældede borgere i kø til gratis gældsrådgivning

Antallet af danskernes henvendelser til Forbrugerrådets gældsrådgivning er stedet markant. Over 4.000 har indtil videre taget imod tilbuddet på en af de omkring 30 frivillige gældsrådgivninger.

Langt over 4.000 danskere har indtil videre taget imod tilbuddet om gratis rådgivning på en af de omkring 30 frivillige gældsrådgivninger, der er poppet op i landskabet, siden de første satspuljemidler blev sat af til formålet i 2008.

Det skriver Politiken søndag.

- Vi har haft cirka 25 procent flere henvendelser på vore gældsrådgivninger i 2012, derfor har vi udvidet åbningstiderne nogle steder i landet, og ved siden af tilbyder vi telefonrådgivning, fortæller formanden for Forbrugerrådet, Anja Philip, til Politiken.

Hun kan tilbyde gældsramte rådgivning i Aalborg, Esbjerg, Odense, København og Nykøbing Falster, og målet er at nå ud til hele Danmark

- Men det kræver selvfølgelig, at vi får flere penge at arbejde for. Selv om rådgivningerne kun kan fungere med den store grad af frivillig arbejdskraft, koster det penge at holde den kørende på et kvalificeret grundlag, siger Anja Philip og sender dermed appellen videre til socialminister Karen Hækkerup (S).

Der kommer ros fra ministeren - tilsyneladende ikke flere penge.

- Først blev der afsat 16 millioner til formålet i 2008. Sidste år gav vi yderligere 40 millioner kroner til de frivillige gældsrådgivninger, så vi kan få de gode erfaringer bredt ud i hele landet, siger Karen Hækkerup, der kalder det »et fantastisk eksempel på, at civilsamfundet træder til, at man hjælper hinanden, når der er behov for det«.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.