Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forfattere bag rockerbog modtager Cavlingprisen

To journalister hædres med Cavlingprisen for deres bog om rockerbanden Bullshit.

To journalister hædres med Cavlingprisen for deres bog om rockerbanden Bullshit.
To journalister hædres med Cavlingprisen for deres bog om rockerbanden Bullshit.

Journalisterne Camilla Stockmann og Janus Køster Rasmussen modtager den fornemme journalistpris Cavling for bogen »Bullshit - fortællingen om en familie«.

Det er blevet offentliggjort fredag eftermiddag.

Cavlingprisen er Danmarks mest prestigefyldte journalistpris.

Den uddeles hvert år til en journalist eller en gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent.

Bogen handler blandt andet om Danmarks første rockerkrig mellem Bullshit og Hells Angels.

Komitéen har i sin vurdering blandt andet lagt vægt på, at det er lykkes de to journalister at få adgang til et normalt lukket miljø.

»Mod alle odds - lykkedes (det, red.) ikke bare at komme ind i rockerborgen, men også dybt ind i privaten til en verden med tilfældig vold, omfattende druk, stoffer, ladte håndvåben skjult i postkasser, evige tanker om flugtveje og håbløshed,« lød det fra Kaare Sørensen, komitéens formand.

»Kilder, der har været tavse i 30 år har talt. Det har I fået dem til.«

»Og i dag er vi anderledes klogere på den virkelige historie om Bullshit - en samling venner fra et lille område på Vestamager, der i ti år kæmpede og ultimativt tabte den første danske rockerkrig mod de på alle måder mere professionelle Hells Angels,« tilføjer han.

Der var i alt fire nominerede til prisen.

De øvrige var Sebastian Abrahamsen og Matthias Koch Stræde fra Information for serien »Forført«, Morten Svith fra Århus Stiftstidende for »Skandalechefen«, samt ni journalister fra DR Nyheder og P4 København for at afdække »Meningitis-sagen«, hvor tre teenagedrenge mistede livet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.