Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forfatter: Svinkløv var et stykke levende danmarkshistorie

Isolationen og beliggenheden gjorde Svinkløv Badehotel til noget særligt, og det rummede Danmarks historie.

Svinkløv Badehotel er natten til mandag brændt ned til grunden. Her ses brandtomten mandag morgen. Hotellet blev bygget i 1925 og var danmarks største træhus.
Svinkløv Badehotel er natten til mandag brændt ned til grunden. Her ses brandtomten mandag morgen. Hotellet blev bygget i 1925 og var danmarks største træhus.

Fjerritslev. Svinkløv Badehotel var et af de mest klassiske og ikoniske badehoteller i Danmark, og det var et fungerende vidnesbyrd om vores historie.

Det fortæller Dorrit Elmquist, der har skrevet bogen "Sommerstemninger fra klassiske danske badehoteller" om blandt andet Svinkløv Badehotel, efter at hotellet i nat brændte ned til grunden.

- Det var et levende og fungerende vidnesbyrd om livet, som det engang har været, og som vi stadig har nydt at leve det, siger hun og tilføjer, at hotellet stod, som hvis noget fra tv-serien "Matador" stadig stod.

- Sengene var stadig en smule for korte og ukomfortable, hvis vi skal se ærligt på det, men man var midt i et stykke danmarkshistorie, siger Dorrit Elmquist videre.

Svinkløv Badehotel brød i brand efter midnat og tidligt mandag morgen stod det klart, at bygningen ville brænde ned til grunden.

Det historiske hotel blev opført i 1925 af danskamerikaneren Carl Brix Kronborg, der vendte hjem til Danmark efter krigen.

Noget af det, der gjorde Svinkløv Badehotel til noget særligt, var den isolerede beliggenhed.

- Som i gamle dage var man forholdsvis isoleret der. Den isolation giver noget af det, et badehotel skal kunne ? at man ikke er forstyrret af alt muligt andet.

- Det ligger også helt fantastisk. Der er uendeligt højt til himlen, og horisonten er også uendelig. Det findes næsten ikke mere, fordi der altid er forstyrrende elementer rundt omkring, der er kommet til med tiden, siger Dorrit Elmquist.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.