Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forfatter: Minister løj i samråd

Uddannelsesminister Morten Østergaard afslog at udtale sig til en bog om kritiske forhold i universitetsverdenen. Begrundelsen, som han har givet under et samråd, er dog direkte usand, siger forfatteren.

Forfatteren bag en bog, der kritisk gransker de seneste års skandalesager i universitetsverdenen, anklager uddannelsesminister Morten Østergaard for - adspurgt under et samråd i tirsdags - at lyve om årsagen til, at han ikke ville lade sig interviewe til bogen "Inden for murene - uden for rammerne". Det skriver Journalisten.dk.

Ministeren svarede nemlig, at det ikke var muligt på forhånd at få det materiale, som forfatteren Claes Lautrup, der til daglig er ansat på Berlingske Nyhedsbureau, lagde til grund for de kritiske spørgsmål.

- Da den nævnte forfatter Claes Lautrup spurgte mig, om jeg ville deltage i et interview, så bad jeg om at se materialet, der dannede baggrund for kritikken og dermed for de spørgsmål, jeg skulle stilles. Og det var desværre ikke muligt for forfatteren, og derfor syntes jeg ikke, at der var de fornødne forudsætninger for, at jeg kunne forholde mig til de spørgsmål og den kritik, som bogen ville rejse, sagde Morten Østergaard ifølge Journalisten.dk.

Men den forklaring holder ikke, lyder kritikken fra Claes Lautrup, der over for mediet har fremvist dokumentation for, at han både har sendt mails med bogens indhold og de spørgsmål, han ville stille ministeren. Alligevel endte ministeren med at give afslag på interviewforespørgslen.

- Jeg er uforstående over for, at han rent principielt står på et åbent samråd, transmitteret over tv, og taler direkte usandt. At spørgsmålene eller konteksten ikke er nået frem til ham, det kan da godt være. Men det er ikke det, han siger i det samråd. Han siger, at det ikke var muligt at få materialet, siger Claes Lautrup til Journalisten.dk.

Samrådet blev indkaldt af Jens Henrik Thulesen Dahl og Alex Ahrendtsen, begge fra Dansk Folkeparti, og Thulesen Dahl vil nu kalde Morten Østergaard i et nyt samråd, for at få en forklaring på, hvorfor han talte usandt, skriver Journalisten.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.