Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Foreningen Far: Nej til fædreabort

Foreningen Far mener ikke, at en mand skal kunne vælge en juridisk abort, selv om han er blevet narret til at få et barn. Foreningen efterlyser dog handling fra socialministeren.

Foreningen Far går ikke ind for,a t fædre skal kunne vælge juridisk abort. På billedet ses Thomas Nielsen, som i fem år har kæmpet for at afskrive sin status som far til et barn, han ikke ønskede.
Foreningen Far går ikke ind for,a t fædre skal kunne vælge juridisk abort. På billedet ses Thomas Nielsen, som i fem år har kæmpet for at afskrive sin status som far til et barn, han ikke ønskede.

På nuværende tidspunkt skal det ikke være muligt for en far at vælge en såkaldt juridisk abort, selv om kvinden har narret ham til at få barnet mod hans vilje.

»Man skal være meget forsigtig på dette område. Børn er ikke legetøj i forældrenes sandkasse. Det er barnets ret til begge forældre, det handler om,« siger Jesper Lohse, formand for Foreningen Far.

En juridisk abort vil fritage manden for at tage ansvar for barnet, lade ham slippe for at betale børnepenge - samtidig mister han retten til samvær med barnet. Jesper Lohse fortæller, at foreningen af og til kontaktes af mænd, der ønsker en juridisk abort.

»Men det er meget få, vi taler med om det. Vi møder heldigvis flest fædre, der er lidt langsomme i optrækket, og som bliver lykkelige over, at de har fået et barn, når det går op for dem, hvor meget kærlighed der ligger i det,« siger han.

En måling, som Gallup har lavet for Berlingske, viser, at 68 procent mener, at en mand bør kunne få en juridisk abort, hvis kvinden beviseligt har narret ham til at få barnet mod hans vilje.

Hvis det kan bevises, at manden er blevet narret, skal han så ikke kunne vælge en juridisk abort?

»Vi vægter stadig barnets ret til begge forældre højere,« siger Jesper Lohse.

Så juridisk abort er ikke noget, I på nogen måde vil operere med?

»Det vil vi ikke afvise. Det, vi siger, er, at man skal være meget forsigtig omkring det. Der er behov for en grundig debat, og det er barnets ret til en far og en mor, det handler om. Der er en masse ting, man skal være opmærksom på, og man skal passe på med ikke at gå for hurtigt frem på dette område«.

Selv om Foreningen Far ikke støtter juridisk abort på nuværende tidspunkt, savner foreningen handling fra Socialministeriets side.

»Vi efterlyser et meget grundigt og ordentligt stykke arbejde fra Socialministeriet og socialministerens side i forhold til hele familieområdet. Det, vi til dato har set derfra, er skævvridning og knopskydning,« siger Jesper Lohse.

DEBAT: Bør fædre have ret til at afskrive sig et barn, som man ikke selv har valgt at få? Deltag i debatten på Berlingskes Facebook-side eller neden for artiklen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.