Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forening opfordrer til mere effektiv praktik til flygtninge

Flere flygtninge erklæres jobparate. Men hvis det skal have effekt, skal kommunerne udnytte det mest muligt.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Hver anden flygtning og familiesammenført bliver erklæret jobparat. Det er en kraftig stigning på halvandet år. Det betyder, at flere kommer i virksomhedspraktik eller på anden måde ud i virksomhed.

Det betyder dog ikke, at den hellige grav er velforvaret. Nu skal kommunerne finde ud af at bruge de forskellige forløb mest effektivt.

Det mener formanden i Foreningen Nydansker, Torben Møller-Hansen. Foreningen indsamler erfaringer med integrationsprojekter på vegne af over 100 virksomheder og kommuner.

- En ting er, at de er blevet erklæret jobparate. Det er rigtig godt. Næste ting er, at der er forskel på de kommuner, der arbejder strukturelt og indgående med det her, og de kommuner som ikke gør, siger han.

- Der er kommuner, der arbejder med nogle metoder og får nogle resultater, som jeg mener, man burde kopiere.

Han peger blandt andet på, at virksomhedspraktik og forløb med løntilskud kan ende i meningsløs aktivering, hvis ikke kommunerne laver deres forarbejde.

- Vi skal kun sende flygtninge ud i de brancher, hvor der er job, siger han.

- Det nytter ikke, at der er et stort antal praktikmuligheder i eksempelvis daginstitutioner, hvorefter vi konstaterer, at der ikke er nogen job i daginstitutionerne.

Forløb med virksomhedspraktik har i stigende grad været en succes. Andelen af personer i virksomhedspraktik, der har fået et arbejde er steget til over hver femte, viser tal fra Dansk Erhverv.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.