Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forening mod Spiseforstyrrelser dropper samarbejde med modebranchen

Efter kontroversielt billede af ultra-tynd model i magasinet Cover opsiger Landsforeningen mod spiseforstyrrelser sin etiske aftale med Danish Fashion Institute.

Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade vil opsige aftalen om et etisk charter med Danish Fashion institute.
Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade vil opsige aftalen om et etisk charter med Danish Fashion institute.

Cover er havnet i en stor mediestorm, efter modemagasinet i sit nyeste nummer har bragt et billede af en meget tynd model.

Cover har beklaget, at bladet har brugt modellen, men hændelsen har alligevel fået LMS - Landsforening mod Spiseforstyrrelser til at tvivle på, om modebranchen overhovedet er interesseret i at arbejde for modellernes sundhed.

»Det er skræmmende. Og det viser, at alt det arbejde, vi har lavet sammen med modebranchen, fuldstændigt preller af,« lyder det fra Anne Minor Christensen, der er formand for LMS.

Derfor vil foreningen nu opsige samarbejdet om det etiske charter, som LMS og Danish Fashion Institute udarbejdede i 2007, og som skulle være med til at sikre modellernes sundhedsidealer og arbejdsvilkår.

Det etiske charter blev sidst opdateret i august 2013, men ifølge LMS har der manglet handling fra modebranchens side, hvilket blandt andet ses på, at billedet af den tynde model i denne måneds udgave.

»Det er fuldstændig usmageligt. Det virker som ren provokation, tankeløshed eller direkte dumhed at bruge sådan en model. Vi har svært ved at vurdere, om pigen i Cover lider af en spiseforstyrrelse, men vi synes, at det på ingen måde er etisk i orden, at et modemagasin bringer sådan et billede til en modereportage,« siger Anne Minor Christensen, og hun bakkes op af sin kollega Steen Andersen, der er generalsekretær i LMS:

»Jeg har ikke set et billede værre end dette, siden jeg så et billede af en italiensk model, der blev fotograferet, kort før hun døde af sin spiseforstyrrelse. Vi har et ansvar for vores medarbejderes trivsel, og det har modelbureauerne også, men det virker ikke som om, de påtager sig det ansvar,« sagde han tidligere i dag til Berlingske.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.