Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forbundsformænd opfordrer til at nedlægge LO

Den kommende formand for LO bør gå til valg på at nedlægge LO og i stedet danne en ny stor hovedorganisation med FTF, lyder opfordringen fra flere forbundsformænd.

Harald Børsting, LO.
Harald Børsting, LO.

Afløseren for LOs formand, Harald Børsting, skal være den sidste. Sådan siger formand for HK/Privat Simon Tøgern, skriver Politiken.

Den kommende formand for LO bør dermed gå til valg på at nedlægge LO og i stedet danne en stor ny hovedorganisation af LOs cirka 1 million og FTFs 450.000 medlemmer.

FOAs formand, Dennis Kristensen, mener ligeledes, at man bør lave en stor hovedorganisation, og den melding bakkes op af formanden for Dansk Metal, Claus Jensen.

Dog er Per Christensen, som er formand for 3F, ikke tilhænger af idéen.

»Jeg er ikke enig i, at en fusion med FTF er afgørende. Det er jo ikke i sig selv nok, at vi er mange, hvis vi ikke er indbyrdes enige,« siger han til Politiken.

LO og FTF har nedsat en politisk styregruppe, der skal analysere fordele og ulemper ved en sammenlægning af de to forbund.

Ifølge Politiken har hverken FTFs formand, Bente Sorgenfrey, kandidaterne til formandsposten i LO og LOs næstformand, Lizette Risgaard, ønsket at kommentere en eventuel fusion.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.