Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forbud mod købesex tæt på at blive skrinlagt

Der kommer formentlig ikke noget forbud mod købesex i Danmark, som Socialdemokraterne og SF ellers anbefaler.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R), Socialdemokraterne og SF får svært ved at få gennemført det forbud mod købesex, som de ellers har argumenteret for.

Forslaget hænger i en tynd tråd, efter Straffelovrådet ifølge Politikens oplysninger har vendt tommelen nedad i den juridiske undersøgelse af et forbud, som regeringen bad om at få udført sidste år.

- Jeg kunne godt forestille mig, at det bliver en noget mildere løsning, siger SFs ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge, til Politiken og understreger, at SF stadig går ind for et forbud.

Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, holder også fast i, at partiet anbefaler et forbud mod købesex.

- Ja, det er Socialdemokratiets holdning, at det sammen med mange andre tiltag er en god måde at hjælpe prostituerede ud af prostitution på, siger han.

Men på grund af konklusionen fra Straffelovrådet lægges der fra regeringens side nu i stedet for et forbud op til række andre initiativer, som skal hjælpe prostituerede og handlede kvinder.

For fire år siden meldte nuværende ligestillingsminister, Manu Sareen, ud, at han gik ind for et forbud mod købesex. Men i oktober sagde han i Folketinget, at han ikke længere er sikker på, at det er den rette vej at gå.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.