Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forbud mod grill og bål rammer kommuner ved Vestkysten

Afbrænding udenfor er nu forbudt i 43 kommuner. Senest er Esbjerg, Varde og Fanø blevet omfattet af forbuddet.

Det er nu forbudt at grille i naturen i en lang række kommuner.
Det er nu forbudt at grille i naturen i en lang række kommuner.

Flere ugers varmt og tørt vejr betyder, at det i en lang række kommuner er forbudt at lave bål, bruge ukrudtsbrænder og at grille i naturen.

Senest har Sydvestjysk Brandvæsen torsdag udstedt afbrændingsforbud i Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner, fortæller beredskabschef Jens Mølgaard.

»Vi har ventet så længe med at udstede et forbud, som vi syntes, det var forsvarligt. Men nu er det simpelthen så tørt i naturen, at det er nødvendigt.«

»Det er sjældent, at vi kommer hertil,« siger Jens Mølgaard.

Forbuddet betyder, at det ikke er tilladt at afbrænde haveaffald, halm, affald fra skovbrug, siv, lyng, hede og mosetørv.

Brug af ukrudtsbrændere er forbudt, ligesom det også er forbudt at grille i naturen og at lave bål. Biler må ikke parkeres i højt græs i naturen, og cigaretskodder og brugte tændstikker må ikke smides på jorden.

Ifølge Beredskabsstyrelsen er der forbud mod afbrænding i naturen i 43 kommuner over hele landet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.