Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældrepar får fængsel for seksuelle overgreb mod datter

En far straffes med fem års fængsel, mens en mor får seks måneder for næsten daglige overgreb mod datter.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Københavns Byret har torsdag afsagt dom i en sag mod et forældrepar, der var tiltalt for seksuelle overgreb begået mod deres datter.

Den 56-årige far straffes med fængsel i fem år, mens den 51-årige mor straffes med fængsel i seks måneder. Faren skal desuden betale en erstatning på 100.000 kroner til datteren.

Skyldkendelsen blev afsagt 23. juni. Her blev forældreparret kendt skyldige i nogle forhold, mens de blev frifundet i andre.

Faren blev fundet i skyldig i fra 2013 til september 2014 næsten dagligt at have forgrebet sig seksuelt på parrets datter. På det tidspunkt var hun mellem seks og syv år gammel.

Moren blev fundet skyldig i at have medvirket til overgrebene. Ifølge retten forholdt moren sig passiv, selv om hun måtte have vidst eller indset, at faren forgreb sig på datteren.

Desuden bliver faren dømt for at have slået datteren flere gange i bagdelen. Begge forældre skal også have krænket deres børns blufærdighed.

Faren blev frifundet for seksuelle overgreb og vold mod sin søn. Desuden blev moren frifundet for at have forgrebet sig på sønnen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.