Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældreforening om indvandrere: Vi skal gøre noget andet

Samarbejdet mellem forældre og skole skal nytænkes for at løfte indvandrerbørn fagligt, mener forening.

Der skal findes flere måde at skabe et godt samarbejde mellem forældre og skole, for det kan løfte børn med indvandrerbaggrund, der halter efter i folkeskolen.

Det mener forældreforeningen Skole og Forældre, efter at nye tal viser, at også tredje generation af indvandrere - børn af efterkommere - halter bagefter etnisk danske børn i folkeskolen.

Tallene er indhentet fra Danmarks Statistik af Jyllands-Posten.

Foreningen kalder det dybt problematisk.

- Vi skal absolut prøve at gøre noget andet, end det vi har gjort hidtil. Vi kan se, at det, vi gør i skolen, endnu ikke har virket.

- Vi skal kigge på de skoler, der gør det anderledes. Der er masser af gode erfaringer at trække på fra skoler, som laver skole-hjem-samarbejde på en anden måde, siger landsformand Mette With Hagensen.

De nye tal kommer blot få uger efter Pisa Etnisk-undersøgelsen. Undersøgelsen viste, at indvandrerbørn i anden generation - efterkommerne - fortsat rent fagligt er langt bagefter deres etnisk danske skolekammerater.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.