Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældreforening: Der er skåret ind til knoglen på skolerne

Der er skåret for hårdt i udgifterne til undervisningen i folkeskolen, lyder det fra organisationen Skole og Forældre, som deler lærernes bekymring over faldende udgifter pr. elev.

Skole og Forældres formand Mette With Hagensen. Arkivfoto: Asger Ladefoged/Scanpix 2013.
Skole og Forældres formand Mette With Hagensen. Arkivfoto: Asger Ladefoged/Scanpix 2013.

Forældreforeningen Skole og Forældre deler lærernes bekymring over, at udgifterne til undervisningen i folkeskolen er faldet med en fjerdedel siden 2009/2010.

»Der er skåret ned og skåret ned og skåret ned, samtidig med, at der er lagt flere opgaver ind i folkeskolen. Og der er ikke bare skåret ind til benet, der er lavet et godt hak i knoglen også,« siger Mette With Hagensen, formand for Skole og Forældre.

Tal fra Danmarks Lærerforening viser ifølge Berlingske, at udgifterne pr. undervisningstime pr. skoleelev er faldet med 26 procent siden skoleåret 2009/2010.

Samtidig er klassekvotienterne vokset, så der nu er flere klasser med 30 elever eller derover end før 2009.

»Vi oplever som skolebestyrelse, at økonomien er stram. Vi har fået længere skoledage med flere timer, men der er ikke i synligt omfang kommet mere personale på skolerne,« siger Mette With Hagensen.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) siger til Berlingske, at man ikke kan tage udgifterne pr. undervisningstime pr. elev som udtryk for undervisningens kvalitet.

Mette With Hagensen medgiver, at tallet ikke i sig selv siger noget om kvaliteten.

»Det tal er endnu en indikator, der sammenlagt med det, vi måler på - altså rådighedsbeløb pr. elev, antal dage på lejrskole og tid til skole-hjem samarbejde - viser, at økonomien er stram, og at det går udover kvaliteten,« siger Mette With Hagensen, der kun ser én løsning:

»Man må anerkende, at hvis en ny reform skal implementeres, så kræver det ressourcer. Så kan det godt være, der vil være besparelser på lang sigt, men når man sætter noget nyt i gang, og når der skal undervises flere timer, så skal der flere ressourcer ud på skolerne,« siger Mette With Hagensen.

Enhedslisten kalder nu undervisningsministeren i samråd for at få årsagerne til de faldende udgifter til folkeskolen nærmere belyst.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.