Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældre: Urimeligt at pædagoger er alene med undervisning

Undervisning er en opgave for lærerne, siger forældreformand, om at skolepædagoger ofte står alene med det.

I en undersøgelse fra Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl) svarer 42 procent af de adspurgte skolepædagoger, at de ofte eller meget ofte står alene med den faglige undervisning i for eksempel dansk eller matematik. Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Ritzau Scanpix
I en undersøgelse fra Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl) svarer 42 procent af de adspurgte skolepædagoger, at de ofte eller meget ofte står alene med den faglige undervisning i for eksempel dansk eller matematik. Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Ritzau Scanpix

Det er ikke rimeligt, at man lader skolepædagoger varetage undervisningen i landets skoler.

Sådan lyder det fra forældreorganisationen Skole og Forældre, efter Politiken bringer en undersøgelse fra Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl).

Her svarer 42 procent af de 4057 adspurgte skolepædagoger, at de meget ofte eller ofte står alene med den faglige undervisning i eksempel matematik eller dansk.

»Undervisningen er en opgave for lærerne. Pædagogerne har en anden opgave i skolen, og vi skal huske på, at det er sådan, det bør være,« siger forældreorganisationens formand, Mette With Hagensen.

»Det kræver en læreruddannelse at undervise, ligeså vel som det kræver en pædagoguddannelse at arbejde med relationer og børnenes sociale kompetencer,« siger hun.

66 procent svarer ifølge avisen, at de meget ofte eller ofte står alene med den understøttende undervisning, hvilket kan være lektiecaféer.

Da skolereformen blev indført, fik skolepædagogerne en mere fremtrædende rolle, der tillod faggruppen at varetage "afgrænsede undervisningsopgaver".

Formanden sammenligner med en skadestue, der mangler sygeplejersker.

»Så havde man ikke sagt, at så finder vi de næstbedste til at være der. Så ville man akut gå ud og finde flere sygeplejersker og få uddannet flere.«

»Det skal vi også gøre, når det handler om vores børns undervisning. Undervisning er vigtig, og den skal selvfølgelig varetages af kompetente medarbejdere,« siger hun.

Ifølge Mette With Hagensen er det dog vigtigt at pointere, at skolepædagogerne kender eleverne.

»Det er trods alt bedre at have en pædagog til at varetage undervisningen for vores børn, end det er at have uuddannede vikarer, fordi de netop har relationen,« siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.