Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældre skuffede over skolereform

Mange forældre er ikke tilfredse med, at deres børn med skolereformen har fået længere skoledage uden ordentlig implementering af hverken bevægelse i undervisningen eller lektiecaféerne.

Det halter på mange skoler med få inddraget bevægelse i undervisningstiden, og implementeringen af lektiecaféerne fungerer heller ikke efter hensigten.

Det viser en ny undersøgelse fra Skole og Forældre ifølge Politiken.

885 forældre har deltaget i undersøgelsen om den nye skolereform, og resultatet er ikke til at tage fejl af. Utilfredsheden er stigende.

»Forældrene oplever, at skoledagen bare er blevet længere og længere med flere timer i dansk, matematik og fremmedsprog. Men de elementer, der skulle gøre dagen mere afvekslende og motivere eleverne, er der mange steder ikke kommet mere af. Det er dybt bekymrende«, siger Mette With Hagensen, der er formand for Skole og Forældre, en landsforening for skolebestyrelser i folkeskolen, til Politiken.

Undersøgelsen viser, at mens 16 procent af forældrene i september forrige år var enten »utilfredse« eller »meget utilfredse« med deres barns skolegang generelt, er tallet nu oppe på 28 procent. Over halvdelen af forældrene er dog stadig tilfredse med deres barns skolegang.

Mette With Hagensen mener dog, at 28 procent utilfredse forældre er alarmerende, og hun pointerer, at der er behov for handling på skolerne, hvis man vil beholde forældrenes opbakning til reformen og til selve folkeskolen.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) anerkender forældrenes bekymring, men hun forventer, at den generelle tilfredshed bliver bedre næste skoleår.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.