Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældre ser skeptisk på skrotning af skolereform

Forældre er bekymrede over kommuner, der vil af med skolernes lektiehjælp og understøttende undervisning.

Arkivfoto
Arkivfoto

Det er bekymrende, at flere kommuner vil skære timetallet for folkeskoleeleverne ved at skrotte centrale dele af folkeskolereformen.

Sådan lyder meldingen fra forældreorganisationen Skole og Forældre, efter at Frederiksberg Kommune har ansøgt Undervisningsministeriet om lov til at droppe den obligatoriske lektiehjælp og den understøttende undervisning (UUV).

- Det bekymrer os, at man nu vil af med det, der skulle være hele vejen til at få en mere fleksibel skoledag og få flere børn til at lære mere, siger landsformand Mette With Hagensen.

Andre kommuner som Assens og Greve har også søgt om dispensation fra reformens timekrav, og når det rammer den understøttende undervisning, er det ikke en kurs, der huer forældreformanden.

- Den understøttende undervisning skulle jo netop være med til at motivere de børn, som har brug for undervisning på en anden måde. Det er dér, der skulle være mulighed for at gå i skoven eller tage på virksomhedsbesøg, som er elementer, vi altid har efterspurgt, siger hun.

Når det er sagt, så er det ifølge Mette With Hagensen tydeligt, at lektiehjælpen og UUV på mange skoler ikke fungerer optimalt.

- Det bedste ville være, hvis man gav den enkelte skole mere frihed til at nå målet. Skolerne skal eksempelvis kunne sige: Hos os arbejder vi ikke med lektier, så vi har ikke brug for lektiecafé, men så gør vi noget andet i stedet for, siger hun.

Trods Frederiksberg Kommunes ansøgning har størstedelen af hovedstadskommunens skoler ifølge Politiken i høringssvar på forhånd tilkendegivet, at de ikke vil skrotte UUV og lektiehjælp, hvis ministeriet ender med at give lov.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.