Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældre: Legegrupper hjælper på skoletrivslen

Dårlig trivsel i skolen kan hjælpes af vejen gennem legegrupper, som forældrene arrangerer uden for skoletiden, lyder det fra foreningen Skole og Forældre.

Den dårlige trivsel blandt elever i folkeskolen, som en undersøgelse fra tænketanken Cevea peger på, kan forældrene selv være med til at forbedre ved nogle små kneb.

Det mener landsformanden i foreningen Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

»Legegrupper, hvor forældrene har ansvaret for at invitere børnene hjem på skift, er en god løsning, der ligger lige til. Den sikrer også, at eleverne får venner, de kan glæde sig til at møde ovre i skolen,« siger hun og peger også på, at der nogle steder er gode erfaringer med legetanter og hyggeonkler.

Det er i en ny analyse fra tænketanken Cevea, at tre ud af ti børn i visse kommuner giver udtryk for, at de ikke er glade for at gå i skole. Det er fortrinsvist i Vest- og Sydsjælland, eleverne trives dårligt.

Selv om trivslen helst skulle være god for alle børn, kan det være svært at nå, mener Mette With Hagensen, der blandt andet hæfter sig ved, at eleverne kommer fra forskellige hjem.

»Men vi kan godt gøre noget ved interessen og lysten til at gå i skole i det små ved eksempelvis at lave legegrupper,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.