Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældre: Lærermangel i folkeskolen er voldsomt alarmerende

Foreningen Folkeskoleforældre er dybt bekymret over, at lærerne flygter fra folkeskolen, så børn må undervises af uuddannede vikarer. »Det er det, vi har frygtet,« siger foreningens formand.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Det er med stor frustration, at foreningen Folkeskoleforældre betragter folkeskolen lige nu.

Her melder Danmarks Lærerforening om forsat flere lærere, der flygter fra folkeskolen, mens brugen af løse vikarer uden en læreruddannelse er steget med 58 procent fra 2013 til 2015.  Samtidig viser en ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening, at tre ud af fire kommuner har været i problemer med at rekruttere lærere til ledige jobs i løbet af det seneste år.

»Vi synes, det er voldsomt alarmerende. Det er desværre det, vi har frygtet hele vejen igennem, og vi frygter, at det bare er begyndelsen,« siger foreningens formand, Cecilia Lucia Fava, der kalder folkeskolereformens erklærede mål om øget faglighed og øget trivsel for en farce.

»Sådan som vi ser det lige nu er der ingenting, der kan bakke op om den her øgede faglighed og øgede trivsel.  Vi har hørt om klasser, som siden reformen er på deres femte dansklærer, fordi der er så stor udskiftning, og så bliver der brugt løse vikarer ind i mellem. Og det er en kæmpe problematik både fagligt, men også for børnenes trivsel. Vikarerne er jo for eksempel ikke uddannet til at se konflikterne, inden de bliver store og have kontakt med forældrene,« siger hun.

Cecilia Lucia Fava kritiserer politikerne bag skolereformen for at stikke hovedet i busken og mener, der er behov for at forkorte skoledagene og fokusere ressourcerne, så der kan være uddannede lærere til stede i al undervisning .

»Og så bliver vi jo nødt til også at se på, hvorfor lærerne søger andre steder hen, selv om man jo har en klar formodning om hvorfor: Når lærerne har så mange opgaver, at de ikke synes, de kan udføre deres arbejde godt nok og ikke vil byde børnene den manglende kvalitet, så siger de fra. Vi har fuld forståelse for lærerne, men det bliver politikerne simpelthen nødt til at tage alvorligt,« siger forældreformanden.

Folkeskoleforældre har over 1.600 medlemmer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.