Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældre kræver velforberedte lærere

Hvis de danske folkeskoleelevers forældre skal vælge mellem flere undervisningstimer til børnene eller mere forberedelsestid til læreren, er meldingen krystalklar.

Det har større betydning for børnene i landets folkeskoler, at læreren er velforberedt, end at eleverne får flere undervisningstimer. Det udsagn er et overvældende flertal af forældre enige i, viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Danmarks Lærerforening.

Resultatet glæder Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo Christensen. Han mener, resultatet sætter en tyk streg under, at det ikke er mængden af undervisning, der er afgørende. Det er kvaliteten af den undervisning, eleverne får, som betyder noget for, hvad de forlader klasselokalet med.

»Det er rart at forældrene er enige med os i, at deres børn skal have en ordentlig og velforberedt undervisning, der er masser af kvalitet i,« siger han.

Når tre ud af fire forældre i Epinions undersøgelse erklærer sig enige i, at lærernes tid i højere grad skal gå til forberedelse end til undervisning, viser det ifølge Anders Bondo Christensen, at forældrene forstår, at mange undervisningstimer ikke nødvendigvis er lig med klogere børn.

»Vi ved, at hvis en lærer ikke har overblik over stoffet og ikke har haft mulighed for at forholde sig til, hvordan han skal gribe undervisningen an i forhold til de enkelte elever, så resulterer det i en standardundervisning med lille fagligt udbytte,« siger formanden og understreger, at det er spild af elevernes tid, hvis ikke de møder en lærer med overskud.

Overskudsscenariet er også, hvad landsformand for Skole og Forældre, Mette With Hagensen, stræber efter, og hun bakker fuldt op om forældrene i undersøgelsen.

»Kvalitet går altid forud for mængde. Vi ved godt, at det er bedre at få velkvalificeret undervisning end at få en forfærdelig masse timer,« siger hun.

»Det bliver jo ikke en bedre rugbrødsmad, fordi leverpostejen bliver smurt tyndere ud. Det kan godt være, vi får flere madder, men det bliver det ikke bedre madder af,« siger Mette With Hagesen.

Forhandlingerne om en ny overenskomst for landets 60.000 lærere skal efter planen være afsluttet ved udgangen af februar. Det store stridspunkt mellem parterne er netop omlæggelsen af lærernes arbejdstid, som ifølge arbejdsgiverne skal give mere tid til undervisning, mindre tid til forberedelse og større fleksibilitet. I dag skal lærere maksimalt undervise i 40 procent af arbejdstiden, mens resten af tiden bruges på for eksempel forberedelse og møder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.