Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældre bekymrede og spændte på første reformdag

Børnene har fået nyspidsede blyanter og en smule bekymring med i skoletasken på den første dag med skolereformen.

Første skoledag bliver fulgt med ekstra opmærksomhed fra forældre til de elever, der mandag stifter det første spæde bekendtskab med den nye skolereform.

»Vi har købt nye blyanter og glædet os til at sende vores børn i skole. Og så er det selvfølgelig blandet med en ekstra bekymring og spænding over reformen. Men de fleste forældre er forventningsfulde og glæder sig til endelig at se reformen blive foldet ud. Nu har vi hørt så meget om den, og vi vil gerne se, hvordan den virker,« siger Mette With Hagensen, der er formand for landsorganisationen for forældre i folkeskolen - Skole og Forældre.

Spørgsmål: Hvad går bekymringen på?

»Bekymringen går primært på den længere skoledag og på, om indholdet af reformen nu bliver sådan, som intentionerne har været.«

Derudover udtrykker Mette With Hagensen bekymring over, om reformen rent faktisk vil virke efter hensigten, så der kommer mere fokus på blandt andet underbyggende og differentieret undervisning og ud-af-huset-aktiviteter.

Skoleledernes formand, Claus Hjortdal, spår, at det vil tage mellem to og fire år at implementere skolereformen, og forældrene forventer da heller ikke, at det hele spiller fra den første dag med så omfattende en reform.

»Der er meget nyt, der skal sættes i værk på én gang, og derfor er der også plads til, at man på skolerne prøver sig frem,« siger Mette With Hagensen og understreger:

»Det er meget vigtigt, at vi som forældre bliver informeret om, hvad der foregår, så vi ikke bliver ved med at være bekymrede.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.