Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forår på vej? Nu kommer de tocifrede temperaturer

Nattefrosten forsvinder, og sidst på ugen skal temperaturen måske skrives med to cifre.

ARKIVFOTO fra Søerne i København.
ARKIVFOTO fra Søerne i København.

Det har ladet vente på sig, foråret. Temperaturen har i ugevis kredset omkring frysepunktet, og nedbøren har af samme årsag været enten halvt hvid eller helt grå.

Nu er der dog bedring på vej, lyder det fra DMI. Temperaturen kan muligvis sidst på ugen snige sig op på to cifre.

- Der er mildere vejr i sigte. I løbet af ugen bliver det gradvist varmere. Det skyldes, at vejret omkring os bliver mere stabilt, siger DMI-meteorolog Mette Wagner til Ritzau.

Mandag får de fleste danskere dog næppe forårskuller. Temperaturen kommer til at lægge sig mellem én og fem graders varme. Bornholmerne kan dog få et kig til solen i løbet af dagen.

De kommende nætter skal sarte forårsblomster stadig søge ly, hvis de vil undgå at mærke nattefrosten bide.

Men ifølge DMI bliver onsdag morgen måske den sidste morgen i denne uge, hvor bilister skal væbne sig med isskraber og morgenånde, når de skal af sted på arbejde.

- Vi får varme tilført til landet. Vi går væk fra den vestlige strømning og henter i stedet vejret sydfra.

- Vi får i stedet en højtryksryg ind, der giver mere stabilt vejr, siger Mette Wager.

Torsdag byder på op til syv graders varme, og fredag kan de heldige mærke, hvordan ni grader føles.

- Sidst på ugen og i weekenden kunne jeg godt forestille mig, at vi nærmer os tocifrede temperaturer, siger Mette Wagner.

Men på trods af de flotte temperaturen vokser træerne ikke ind i himlen i denne omgang. Det tør DMI i hvert fald ikke love.

- Det er svært at sige, at det er et tegn på forår. Vi har haft kølige islæt i februar og i starten af marts, men nu ser det ud til, at vi får en smule forårsvejr, siger Mette Wagner, der dog advarer om, at weekendens vejr kan blive af den blæsende slags og dermed lægge en dæmper på de ellers flotte temperaturer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.