Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

For meget mættet fedt giver dårlig sæd

Mættet fedt kan være en af de faktorer, som påvirker de unge mænds sædkvalitet i negativ retning.

Danske mænd har længe haft problemer med sædkvaliteten, og nu tyder det på, at kosten kan spille ind.
Danske mænd har længe haft problemer med sædkvaliteten, og nu tyder det på, at kosten kan spille ind.

Unge mænd skal passe på med at spise for meget mættet fedt, hvis de ønsker at kunne gøre deres partner gravid. Det skriver DR Nyheder. En ny undersøgelse, som forskere fra Rigshospitalet netop har publiceret, viser nemlig, at mænd, der indtager meget mættet fedt, risikerer at få en dårligere sædkvalitet end andre.

- Når vi kiggede på den fjerdel, der indtog mest mættet fedt, havde de en sædkvalitet, der var 33 procent dårligere i forhold til dem, som indtog mindst fedt, siger professor Tina Kold Jensen fra Rigshospitalets afdeling for vækst og reproduktion til DR Nyheder.

Hun er overrasket over, at det mættede fedt viser sig at have så stor betydning, men påpeger også, at det er svært at sige, om det er det mættede fedt alene eller hele den livsstil, som er forbundet med mættede fedtsyrer, der giver den ringe sædkvalitet.

Det er ikke noget nyt, at danske mænd har problemer med sædkvaliteten. I efteråret viste en anden undersøgelse fra Rigshospitalet således, at 15 procent af danske mænd har så ringe sædkvalitet, at de har mere end almindeligt svært ved at gøre en partner gravid uden hjælp. 25 procent skal forvente en længere ventetid, inden en graviditet lykkes.

I alt har 701 unge mænd på omkring 20 år deltaget i undersøgelsen, som har stået på i tre måneder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.