Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Folketinget strammer: Hæver straffen for chikane mod politikere med en tredjedel

Det er »skadeligt for demokratiet, når politikere får deres bil smadret eller får chikanerende eller truende beskeder eller opkald«, mener økonomi- og indenrigsministeren, som bakkes op af et bredt folketingsflertal.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) er sammen med et bredt flertal i Folketinget klar til at stramme straffen for chikane mod bl.a. politikere.
Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) er sammen med et bredt flertal i Folketinget klar til at stramme straffen for chikane mod bl.a. politikere.

Hvis folk truer lokalpolitikere eller offentligt ansatte, kan de fremover se frem til at blive straffet endnu hårdere end i dag.

Det er regeringen med bredt flertal i Folketinget netop blev enige om, fremgår det af en pressemeddelelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Aftalen betyder, at normalstrafniveauet i sager om chikane og trusler mod personer i offentlig tjeneste eller hverv bliver hævet med en tredjedel. Det samme sker i sager om hærværk begået mod disse personer.

Berlingske har flere gange beskrevet, hvordan pollitikere bliver udsat for trusler og chikane. Det er blandt andet sket i serien »Prisen for at være politiker«.

I pressemeddelelsen beskrives, hvordan de skærpede straffe f.eks. vil medføre, at »en person, der i dag får 30 dages fængsel for trusler eller hærværk, fremover vil få 40 dages fængsel«.

»En person, der i dag får en bøde på 7.500 kr. for chikane, vil kunne få en bøde på 10.000 kr.,« fremgår det også.

Et lovforslag om de skærpede straffe bliver fremsat i efteråret 2018.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) kalder det »skadeligt for demokratiet, når politikere får deres bil smadret eller får chikanerende eller truende beskeder eller opkald«.

»Og det er lige så slemt, hvis det sker for offentligt ansatte. Det sender vi et klart signal om med denne brede aftale. Både som folkevalgt og som offentligt ansat skal man trygt kunne varetage sit hverv,« understreger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.