Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Folkeskolen mister de stærke elever

Højtuddannede forældre fravælger i stigende grad folkeskolen for i stedet at sende deres børn på privatskole.

Flere forældre sender deres børn i privatskole. Arkivfoto fra Lyngby Privatskole
Flere forældre sender deres børn i privatskole. Arkivfoto fra Lyngby Privatskole

På fire år er antallet af elever i private skoler steget med næsten 10.000, og elevtallet i folkeskolerne er faldet med 20.000. Det viser nye tal, som Undervisningsministeriet offentliggør torsdag, skriver 24timer.

Tallene fra Undervisningsministeriet viser, at det primært er de højtuddannede forældre, der sender deres børn i privatskole, og det bekymrer Mette With Hagensen, formand for landsorganisationen for forældre i folkeskolen, Skole og Forældre.

- Det bliver svært at kalde det en folkeskole, hvis det ikke er der, hvor folket sender sine børn i skole. På længere sigt kan det føre til en større polarisering af samfundet, fordi vi kommer længere væk fra det, der er kernen i folkeskolen. Nemlig at den er for alle slags børn, siger hun.

60 procent af forældrene til børn i en privat skole har en videregående uddannelse. I folkeskolen er det kun 48 procent.

Børne- og undervisningsministeren lover handling:

- Vi vil for eksempel se på sociale taxametre, så vi gennem økonomien kan understøtte de privat- og friskoler, som gerne vil løfte en social opgave. Men det vigtigste er at gøre folkeskolen bedre. Det skal ske ved at skabe en varieret og motiverende undervisning med fysisk aktivitet, inddragelse af IT og kombination af praktik og teori. Det er omdrejningspunktet i vores udspil til et løft af folkeskolen, som bliver præsenteret inden jul, siger Christine Antorini (S) til 24timer.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.