Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Folkeskolen kan være på vej væk

Der er så store forskelle på folkeskolerne fra kommune til kommune, at folkeskolen kan være på vej væk, advarer eksperter.

Lærere og eksperter frygter, at folkeskolen som en fælles størrelse er på vej til at dø, fordi forskellen mellem kommuner og skole øges de kommende år.

Sidste år var udgiften per elev næsten dobbelt så stor i den kommune, der brugte flest penge, sammenlignet med den kommune, der brugte mindst. Det skriver Politiken.

Ning de Coninck-Smith, der er professor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet, siger til avisen, at folkeskolereformen har bidraget til en stadig mere atomiseret skole med markante kvalitetsforskelle.

Samtidig er hun overrasket over, hvor store forskelle der er på skolerne.

»Der er helt klart områder af Danmark, hvor folkeskolen slås med så store problemer, at de sociale problemer i sig selv går ind og sætter nogle helt andre dagsordener for, hvordan det er at gå i skole der. Og så er det jo klart, at det heller ikke er nær så attraktivt for dygtige lærere at være der. Det er en tung opgave,« siger hun til Politiken.

Ning de Coninck-Smith er en af forskerne bag et nyt værk, der med støtte fra Carlsbergfondet gennemgår flere hundrede års dansk skolehistorie.

Formanden for Carlsbergfondet, Flemming Besenbacher, mener, at reformen giver hver enkelt kommune alt for vide rammer til at indrette folkeskolen, som de vil.

Han opfordrer Kommunernes Landsforening til at lave fælles retningslinjer for, hvordan reformen skal gennemføres, så hver enkelt kommunalbestyrelse ikke skal starte fra bunden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.